Informatika

Informatika2018-11-15T15:07:56+00:00

Project Description

Brzi paket

  • Grupa min 10 polaznika
  • Termin od 17.30 do 19,00 sat – (pon-sri-pet)
  • Osnovnim tečajem polaznici se ujedno pripremaju i za polaganje ECDL ispita; razina ECDL START diplome.

TEČAJEVI INFORMATIKE

Polaznici stječu znanja o osnovnoj građi računala, upoznaju osnovne pojmove u informatici i osposobljavaju se za pravilno korištenje osnovne strojne i programske opreme.

Tečaj je namijenjen svim osobama, od 7 do 77,  koji imaju za cilj osposobiti se za samostalno korištenje računalom. Sam tečaj sastoji se od 5 cjelina i to:

  1. MS Windows 8.1
  2. MS Word 2013
  3. MS Outlook 2013
  4. MS Powerpoint 2013
  5. MS  Excel 2013

1. MS Windows 8.1

S pomoću programa koji dolaze u paketu s operativnim sustavom MS Windows polaznici se osposobljavaju da samostalno upravljaju datotekama i mapama. Upoznaju se kako urediti svoje radno okruženje na zaslonu računala i kako što bolje organizirati svoje poslove na računalu. Upoznaju se s osnovnim dijelovima sučelja operativnog sustava, osnovnim ulaznim i izlaznim uređajima kojima ćete se služiti u svakodnevnom radu te osnovnim dijelovima prozora, aplikacija, izbornika i okvira dijaloga. Nakon uvoda učit će o organizaciji podataka, radu s mapama u smislu kreiranja, kopiranja, premještanja i korištenja njihovih opcija. Također, naučit će pretraživati mape i datoteke, kompresirati podatke i tražiti pomoć.

  1. MS Word 2013

Kroz ovaj program polaznici stječu osnovne vještine oblikovanja teksta i  upoznaju tehnike uređenja cijelog dokumenta. MS Word je aplikacija za pisanje i uređivanje teksta.
Upoznat će se s radnom okolinom aplikacije MS Word, naučiti osnovne principe rada s tekstualnim dokumentima, selektiranja i uređivanja teksta, te kretanja kroz dokument. Seminar također obrađuje i slanje tekstualnih dokumenata te njihov ispis.
Također se obrađuje naprednije tehnike rada s tekstualnim dokumentima: to je rad s više dokumenata, različiti pogledi na dokument, kopiranje i premještanje teksta, prenošenje oblikovanja, numeriranje stranica, rastavljanje riječi i odlomaka te postavljanje prekida stranice. Seminar također obrađuje i rad s tablicama i slikama, posebnim znakovima, tabulatorima, numeričkim i listama s grafičkim oznakama. Ovdje ćete naučiti koristiti alate za automatsko ispravljanje teksta, provjeru pravopisa i gramatike, traženje i zamjenu riječi te kreiranje zaglavlja i podnožja.

3. MS Outlook 2013

Upoznaje vas s radnom okolinom aplikacije, osnovama korištenja elektronske pošte, kontakata, zabilješki, zadataka i kalendara. Također obrađuje mogućnosti elektronskih pisama, prilagodbe pogleda i pretraživanje. Slanje web e-mail-a sa privicima na niz e-mail adresa te pronalaženje što pouzdanijih informacija na Internetu s pomoću poznatih pretraživača cilj je ove cjeline. Polaznici se ukratko upoznaju sa mogućom zlouporabom s informacijama na Internetu putem računalnih mreža i drugim opasnostima koje donosi Internet.

  1. MS Powerpoint 2013

Naučiti pravilno koristiti osnovne i napredne mogućnosti PowerPointa i naučiti kako PowerPoint prezentaciju uz najbolje prakse učiniti kvalitetnom, jasnom i oku ugodnom kako bi ona postigla svoj cilj: potaknuti publiku u željenom smjeru.

Preduvjet za pohađanje tečaja je poznavanje Worda na osnovnom nivou.

Upoznavanje s izbornicima u PowerPointu – Kako pravilno strukturirati prezentaciju i odrediti njen tijek – Kako pravilno dizajnirati slajdove – Na koji način pravilno upotrijebiti i kombinirati razne tipove sadržaja poput teksta, slika, grafičkih elemenata, zvuka, videa, tablica i grafova

Kako pripremiti sebe i opremu za prezentaciju (laptop, projektor i daljinski upravljač) – Razni načini oblikovanja prezentacije prije ispisa

5. MS Excel 2013

MS Excel je aplikacija za rad s tablicama, izračunima te grafovima.
Upoznat će vas s radnom okolinom Excela, naučiti vas kako napraviti novu ili raditi s postojećom radnom knjigom. Obrađene su metode rada s podacima, selektiranje ćelija, uređivanje tablica i podataka. Ovdje ćete se upoznati s formulama te mogućnostima prilikom ispisa.
Tablično vođenje podataka uz primjenu osnovnih matematičkih operacija daje niz mogućnosti bržeg i sigurnijeg načina  vođenja poslova. Polaznici se kroz niz primjera upoznaju i osposobljavaju za primjenu ovog programa u svojim svakodnevni poslovima.

 Pridružite nam se već danas!